HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

Sajtos-tejfölös kifli - Perenne kérte

2011.08.12. 19:16 Vaskalap1

Hozzávalók:
90 dkg liszt
7 dkg élesztő
6 dl tej
2 dl olaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só (én többet raktam)
15 dkg margarin
15 dkg trappista sajt
 
Tetejére:
1 tojássárgája + 1 evőkanál víz + 2 evőkanál tejföl
 
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, 1 evőkanál cukorral 6 dl langyos tejjel, az olajjal, 90 dkg liszttel, + a sóval összekeverjük és alaposan kidolgozzuk (praktika: az összes hozzávaló legalább kézmeleg legyen. A liszt pl imádja, ha átszitálod és mikróban megmelengeted, vagy ha előrelátó voltál, akkor a radiátoron éjszakáztatod. Az olajat nem melegítettem meg, mert beszari vagyok berakni a mikróba) Hengerré alakítjuk, 5-6 darab cipót formázunk belőle, 20-30 percig kelni hagyjuk. (Ez az idő pont elég előkészíteni -kikenni, lisztezni a tepsiket, sajtot reszelni, sütőt bedurrantani... ilyenek) Kinyújtjuk a cipót vékonyra, megkenjük olvasztott margarinnal. Feldaraboljuk (ez körcikkeket jelent. A pizzavágó tökéletes szerszám erre...), a szélesebb felétől kezdve kifliket göngyölünk belőle.Tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojássárgája+víz+tejföl keverékével, reszelt sajtot, szezámmagot.......... teszünk rájuk, pirosra sütjük.
Megjegyzés: a tészta akkor elég kidolgozott, ha pici hólyagocskák vannak benne (a nyújtófa alatt is látszik).
  
 
Saját tapasztalatok:
- Nagyon finom, de lövésem sincs, miért tejfölös, sajtos kifli a neve
- Ha tölteni szeretnéd valamivel, akkor vedd figyelembe a sót, amivel többet tettél bele
- Édes töltelékkel is jó, nagyon jó, de akkor tényleg kevesebb só kell és valamivel több cukor, bár én nem szeretem, ha gejl.

 


 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr215637574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata 2011.08.15. 19:10:29

Eza legfinomabb kifli, amit valaha ettem. Családilag kedvenc. Tudod! Perenne tapasztalataira magam is kiváncsi lennék. Remélem leírja. Légyszi Perenne!

136863 2011.08.15. 20:21:34

[Kata](#11562072) :))))

94118 2011.08.16. 12:28:39

Hét végén jön haza a siserehad, akkorra megcsinálom és beszámolok :-)

136863 2011.08.16. 13:43:05

[perenne](#11562985) Oké, addig kibírjuk valahogy. :))
süti beállítások módosítása