HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

A képről - Évának

2013.01.27. 22:53 Vaskalap1

Nézem a képet és megfog, nem ereszt.

Helyzetek, történetek, lehetséges képek zúgnak el a szemem előtt, a fejemben.

Ahogy a sötét folyosón ballagok a teregetni való ruhával, azt látom, hogy elmosolyodik. Halványan, de mosolyog. Felenged a feszültség, mehetünk tovább.

De nem. Megint megnézem és nem mosolyog. Komolyan, már-már barátságtalanul néz. Ám mégis van valami az arcában, amitől nem félek tőle. Pedig az erős szemöldökcsont, a sötétség a szeme körül nem túl biztató. Kicsit olyan, mintha megzavartam volna.

Nem akarom bosszantani. Azt hiszem azt nem bánná, ha leülnék a közelében. Leülnék és csendben lennék. Bármilyen csábító is, nem néznék rá, nem csodálnám, nem akarnék konkrét kapcsolatot, csak azt a finom, szakadékony, mégis erős szálat, ami lebegne a levegőben.

Ismerem ezt. A-val szinte állandó, de megélhettem már mással is. Egy fenyő alatt ültünk egy tisztáson, a kedvenc hegyei egyikén. Nem beszéltünk, nem értünk egymáshoz, még csak össze se néztünk, csak éreztük a hegyet, a fákat, madarakat, a tökéletességet.

Látod, hogy jóindulatú? Picit mérges - rosszkor fényképezték -, de jóindulatú. Mit csinálhatott éppen, mikor kattant a gép? Nyilván fontos volt. Talán valami régóta alakuló gondolatot szaggatott szét a fotós. Ismerjük, ugye? És már soha, soha nem találunk vissza ugyanoda. Hiába próbáljuk felidézni, nem megy, még ha megtaláljuk is a mintát, az már nem lesz ugyanolyan.

Látod milyen erős? Ez biztonságot ad. Belül is erős. Az meg főleg! Talán ezért tetszik ennyire. Mert állandónak látszik.

Ahogy a laptop monitorát mozgatom, úgy változnak a fények. Sötétül, világosodik. Ha jó szögben nézed, szinte csak az orcája világít. Na, ott kéne megsimogatni. Mostmár úgyis mindegy, talán nem haragszik meg jobban.

Jó lenne, ha tényleg elmosolyintaná magát. Egy picit, halványan, csak a béke kedvéért.

 

Mikor még nyomdászként dolgoztam, hoztak egy rajzot. Ceruzarajz volt, egy irodalmi folyóirat borítójának szánták. Egy bohócgyerek volt rajta, csíkos zokniban, pólóban, felhúzott lábakkal ült, a fejét a térdére hajtotta. Semmi különös. Mint EZ a kép, ami lehet, nem is fotó, olyan fejlett már a technika, engem  simán becsap.

 

De ez is kérdez, mint az a kép.

Kérdez és akar. Azt, hogy mélyedjek el benne, tegyem félre az adózást, a szalagavatóra készülést, a mai ebédet, a holnapi tiszta ruhák gondját, mindent. Azt akarja, hogy menjek le magamba és nézzek körül. Talán ideje már megint söprögetni odabent, megigazítani, helyére tenni ezt-azt.

Csak egy buta kép.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr865637843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása