HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

Előtte

2010.07.23. 07:42 Vaskalap1

Búcsú lesz a hétvégén.

 

Hetek óta itt vannak a ház előtti placcon a mutatványosok, napról-napra többen. Valami buliszünet lehet ilyenkor, mert itt szoktak festeni, karbantartani. Zörögni, ordibálni, tuc-tuc zenét hallgatni, ideszarni, odaszarni (idén nem az erdőben, mert az víz alatt volt).

 

Búcsú lesz a hétvégén.

 

Hetek óta itt vannak a ház előtti placcon a mutatványosok, napról-napra többen. Valami buliszünet lehet ilyenkor, mert itt szoktak festeni, karbantartani. Zörögni, ordibálni, tuc-tuc zenét hallgatni, ideszarni, odaszarni (idén nem az erdőben, mert az víz alatt volt).

 

Nézem a lakókocsijukat. Tányérantenna, klíma, nagylavórdézsa, függöny. Kiskutya. ŐŐŐ már évek óta velük van, a Feribácsi kutyája, zsebméret. Feribácsit ismerjük, már A gyerekkorában is itt volt minden évben. Céllövöldés. VALAMIT mindig eltalálunk nála, nem is nagyon megyünk, csak tisztelgőlövésre.

Ilyenkor már nagy a gyereklétszám is a környéken (egyébként is a kézipálya miatt, de most a fiatalabbak járkálnak elbűvölve a nagy építmények között).

Ma reggelre a jegyző is kijelölte az árusok helyeit az út szélén, neonnarancssárga festékkel húzva a vonalat, írva a számokat. A hatvanas volt a legnagyobb szám, amit láttam.

 

Mi is készülünk. Búcsú = nagy zabálás. Sőt! Nagy Zabálás.

A folyamat:

1.NEM főzünk tradicionális birkapörköltet bográcsban, mert apósómnak nincs kedve. Jó. Sült hús lesz, salátával. Oké!

2. Tegnapelőtt reggel megjelent az egyik halász, hatalmas ponty, kárászok a vödrében. Hát te? Szóltak, hogy hozzak halat.

Gyanús.

3. Sült hús, saláta. Halászlé.

4. Sült hús, saláta. Halászlé. Rántott hal.

5. Sült hús, saláta. Halászlé. Rántott hal. Túróscsusza.

6. Sült hús, saláta. Halászlé. Rántott hal. Túróscsusza.

7. Sült hús, saláta. Halászlé. Rántott hal. Túróscsusza. Krumplipüré.

8. Sült hús, saláta. Halászlé. Rántott hal. Túróscsusza. Krumplipüré. Pogácsa. Krémes.

 

 

Még két nap a búcsúig. Addig még BÁRMI lehet.

 

 9. Sült hús Sült hús + sült csirkeszárny, saláta. Halászlé. Rántott hal. Túróscsusza. Krumplipüré. Pogácsa. Krémes. Fagyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr335637323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása