HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

Mosógép

2010.04.18. 14:02 Vaskalap1

Első közös otthonunkban úgy nézett ki a melegvízellátás, hogy a konyhában kis elektromos bojler volt, átfolyó, 5 literes, a fürdőszobában meg egy régi fatüzeléses bádogbojler.

A fürdőszobát mi alakítottuk ki a házban, mert előtte egy függöny mögötti kád szolgálta a higiéniát, közvetlen kifolyóval az utcai gödörbe. Komolyabb technikára már nem volt pénzünk, ez az öreg bojler meg adott volt, úgyhogy ezt állítottuk be.

Azt tudni kell ezekről a fatüzeléses bojlerekről, hogy nem szabad rájuk ereszteni a hálózati nyomást, tehát egy csapnak mindig nyitva kellett lenni, mint túlnyomás-szabályzó. Ezt egyszer-kétszer elrontottuk és akkor jöhetett a mestör, aki megcinezte a nyomástól szétrepedt tartályt.

(A komfortban felnőtteknek: nem folyt feleslegesen a víz! Szakembereknek: nem közvetlenül a bojlerból folyt a víz a kádba, hanem be volt kötve a mosdó és a kád csaptelepébe a víz.)

 

Tehát fát vágtunk, feszt. A mosáshoz is, mert a ház átvezetékelése (villany) aztán végképp megcuffantotta a pénztárcánkat, úgyhogy forgótárcsás mosógéppel mostam, az meg nem melegíti a vizet.

 

Hanem egyszer azt döntöttük, hogy mosógép köll. Ótomata. (Asszem én lobbiztam inkább :DD).

Hát elmentünk, vettünk. Naná, hitelre.

Hazahoztuk, örültünk neki, mentünk fát vágni (akkor hoztak egy nagyobb szállítmányt). Én közben elindítottam a gépet, mert javasolt egy üres mosást megcsináltatni az új gépekkel, a gyári szennyeződés miatt. Na, ennek a programnak majdnem sírás lett a vége. Elöltöltős, ablakos a mosógépem, biztonsági zárral, ami a gép leállása után csak kb. egy perc múlva engedi kinyitni az ajtót. Ez az egy perc elég volt, hogy eltemessem magam, a gépet, a jövőt, a reményt, mindent.

(Nem, nem olvastam tovább a Használati utasítást, csak a javasolt mosásig).

Este még megemlítettem, hogy holnap mosok, mindenki készítse a szennyesét.

A felnézett, hogy akkor hoz be fát és nem értette, mért nevetek.

 

Ezek a dolgok jártak most a fejemben, míg a mosógép alatt takarítottam.

Valami van a vizünkkel, mert a konyhai csap szűrője is eldugul feszt. Hosszú alga(?)szálakat fog meg, amik (elmagyarázták egyszer) úgy jutnak el hozzánk, hogy takarítja a rendszert a szolgáltató, megfordul a víz iránya a csövekben, ettől aztán letépődnek a algák(?) és az újraindításkor eljutnak hozzánk. A mosógép se kapott vizet rendesen, úgyhogy ki kellett cibálni a helyéről, szétszedni, takarítani.

Kincsesbánya ám, a mosógép alja, ha nem takarítod rendszeresen (bár az Olimpiát is rendszeresen megtartják, nem? 4 évente! Az is rendszer!!!)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr705637230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása