HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

Nénik

2013.04.07. 19:43 Vaskalap1

Ült ma velem szemben két öregasszony a buszon. Az idős hölgy kifejezés azért nem jó, mert ezek viháncoltak. 

Az egyik egy rokonféle. Hosszú történet, ne mesélem most itt el. Bár szerintem volt már szó róla. Túlélt egy végstádiumúnak titulált gyomorrákot, hatvansok évesen kezdett jógázni, most éppen megvakul, de így is csodájára járnak az orvosok, mert már nem kéne látnia egyáltalán. Aztán mégis. 

Szóval ő volt az egyik. 

A másik a barátnője, hasonlóan idős. Róla nem tudok sokat, konkrétan semmit, csak ami ma kiderült. Sántikál kicsit, fülkezelésre jár az SZTK-ba. Picike, vékonynak tetsző néni, bordó, mintás fejkendőben, fekete szövetkabátban, amiből csak a vastaghariZSnyába bújtatott lábaszára, fekete praktikuskényelmes cipője látszott ki. 

Szemben ültek velem a buszon. ÉS nekem csak hallgatnom kellett, figyelnem. 

Mert ezek meséltek és viháncoltak. Hogy milyen szegények voltak ANNAKIDEJÉN,  könyv se volt otthon, pedig de jó lett volna! Mert akartak ám ők olvasni, mondták is az írót, akinek a könyvein felnőttek, hát ezek a mai fiatalok már nem is tudják, már nem is ismerik. (Én pl tényleg nem.) Pedig milyen jó volt azt olvasni minden könyvében, hogy a szegény lányba beleszeret a gazdag fiú! Ez nekik olyan nagyon fontos volt, bár a tanítónőjük azt mondta, ne olvassanak ilyeneket, mert az élet nem ilyen, csalódni fognak, de hát mit is hittek el ebből ők ANNAKIDEJÉN! 

A barátnő a dunántúlra ment férjhez. Aztán egyszer, nemsokára hazajött néhány napra és meglátogatta a barátnőjét és ott rídogált neki, hogy hát tényleg igaza volt a tanítónak, mert tényleg nem hordozza a tenyerén a férje, szó sincs arról, amit a könyvben olvastak. 

Ki nem mondták volna az ÁLOM és a ROMANTIKA szót. Én meg nem vitatkoztam velük, nem beszéltem ellenpéldákról, hanem csak figyeltem, néha picit löktem a mesekeréken, hadd forduljon tovább. 

Furcsa így belelátni az életükbe. Hogy ugyanolyan csitrik voltak, mint mi voltunk, mint a mai lányok most, bárki is állítsa az ellenkezőjét. Nézem a két mazsolaarcú   asszonyt és látom bennük a romantikus álmodozó libuskákat. 

Szép volt.

2 komment

Címkék: Régi

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr305206102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása