HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

Reggel

2011.08.28. 08:54 Vaskalap1

Álmodozom egy teraszról, ami a konyhából nyílik eltolós dupla üvegajtóval. Ilyenkor csak kivonszolnám magam egy pokróccal és ott ébredezhetnék a kávéval, meg a laptoppal. Bámulhatnám a kertet, hallgathatnám a szomszédban ordító birkát, akinek még nem adtak inni, szomjas. Át kéne telepíteni a sziklakertet, mert az az álombéli terasz alatt van most. Áttelepíteném.

Ott reggeliznénk. Jó, ez hazudás, mert nem reggelizek hétvégén, de A meg igen, és biztosan ő is örülne.

Valami áttetsző tetőt raknánk a terasz fölé, hogy a fényt beengedje, de körbefüggönyözném, hogy a szúnyogok kint maradjanak. Lefesteném a nagyládát, ami most a kirándulós plédeket őrzi a garázsban, felhoznám oda, onnantól ott állna. Van egy gyakorló rongyszőnyegem, igen girbegurba, de jó vastag, pont jó lenne a lábunk alá. Széles párkány kell, hogy virágokat tudjak nevelgetni, naná. Két lépcsőfok vezetne a kertbe, pont elég, hogy ott is lehessen üldögélni, ha már nem tűz oda a nap, van ha még igen, mert tavasszal meg az esik jól.

Én nem értem ezt a mi házunkat. Az emeleti utcai szobának erkélye van, ami elviselhetetlenül meleg nyáron. Meg egyébként is! Minek magánházra erkély, mikor ott a kert, ki lehet menni a szabadba. Viszont az épület összes kijárata (kettő) úgy van elhelyezve, hogy meg kell kerülni a házat, ha hátra akarsz menni. Az egyik még oké is, mert ugye az utca felől közel van, de a másikat meg a fürdőszobán keresztül, hosszú körséta után éred el.

Ja! Ha építenénk teraszt, akkor egy cserépkályát is, úgy, hogy kint tüzelhetnénk a teraszról. Nyáron elfér, télen meg elférünk.

 

Ehhez képest körbe kell szigetelni a házat, meg a tetőt felújítani, ablakot cserélni itt-ott. Fürdőszobát felújítani. Mindez - a terasszal - hogyaszongya.... tízmilla?

Jó, akkor most visszafekszem, hátha megálmodom honnan lesz rá péz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr765637639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása