Azt olvastam az újságban, hogy szőlővesszőket vágnak február végén, elviszik egy laboratóriumba, ahol aztán elektromikroszkóp segítségével meg tudják vizsgálni. Jó alaposan.
Pontosan megmondják, hogy egy-egy rügyben mennyi és milyen fürt szőlő bújik meg.
Érted? Látják az elmúlt évet és a következőt. Tavaszt, nyarat, őszt. Látják, hogy abban az esetben, ha optimális lesz az időjárás (sose az, de valamiből ki kell indulni), akkor mennyi rügyet kell hagyni a vesszőkön.
Megállapították, hogy a cserszegi fűszeres PONTOSAN TUDTA, hogy hideg lesz a tél.
Teljesen elgyöngültem a lehetőségtől. Vajon a szakembernek eszébe jutnak a nyár végi szőlősorok? A napsütés, a szél, az eső? A szőlőszemek, nagyban? Finomban? A bor, ami majd készül belőlük?
(A kép a Mesteré. Naná.)