HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

"A természetben nincs hulladék!"

2011.01.11. 20:53 Vaskalap1

Idéztem egy előadásból.

Innentől zölddel írom.

Csak azt írom le, amit jegyzeteltem, talán kibírom, hogy ne fűzzek hozzá semmit.

Lássuk.

- Mit befolyásolhatsz a vásárlással?

- Eső után köpönyeg szemlélet.

- Régi, elavult technológiák.

- A vörösiszapot kivették a veszélyes anyagok közül az UNIÓ-s csatlakozás előtt, mert így nagyban javult a statisztikánk.

- Nincs érdemi alternatíva az energiatermelésre.

- A fémdoboz alumíniumból van. A kólás is. (bauxit - timföld - vörösiszap)

- A szénsavas üdítő foszfortartalma bontja a csontot.

- A félliteres műanyagpalack előállításához félliternyi benzin energiatartalma kell.

- Az USA-ban egy év alatt kidobott alumíniumdobozok anyagából az EGÉSZ VILÁG repülőgépflottáját másfélszer fel lehetne építeni.

- Egy dobozos üdítő árának a fele a doboz ára. (Itt kitermelik a bauxitot, timföldet állítanak elő belőle, amit elvisznek Kínába - vagy földként vagy hengerelt alumíniumként, de ez utóbbi a nehézipar felszámolása miatt nem jellemző- Kínából elviszik a feldolgozásra kész alumíniumot pl Törökországba, mert ott tudnak üdítősdobozt gyártani, majd hazahozzák kamionokkal a sok levegőt, mert megtölteni már itthon fogják. Szállítási szennyezés...)

- Karácsony: a szemét ünnepe. Megkétszereződik a szemétmennyiség az ünnep alatt.

- A boltban található áruk előállításakor a térfogatuk 16x-nak megfelelő szemét keletkezik.

- Az egyirányú folyamatok nem működnek. Körforgás kell.

- A ma élő emberek fele városlakó.

- Rendszerben kell gondolkodni. Kompromisszumokat kell hozni.

Néhány ajánlott irodalom:

Al Gore könyve, a Kellemetlen igazság

Daniel Quinn könyve: Izmael

Filmek:

Az utolsó óra

A hülyeség kora

 

 

És a műfenyőt vagy igazit kérdésre ezt a választ kaptam:

Igaz, hogy Kínából hozzák a műfenyőt, de nagy hajókon, szorosan összetömörítve. Ha nem abból indulunk ki, hogy egy-két évre vásárolunk műfenyőt, hanem mondjuk 20-40-50-re, akkor igenis jobb, mint minden évebn kivágni - igaz telepített - fenyőket. Mert a faiskola helyén lehetne élelmiszert termelni pl. Nem beszélve arról, hogy a kivágott fenyőket közúton, viszonylag kis tételben szállítják szerte az országba.

Krisztián, az előadó szerint már nem sok időnk van. Krisztián nagyon zöld, mondhatni sötétzöld. Környezeti nevelő, aki elkeseredéssel tapasztalja, hogy nagyon sok gyereknek azt jelenti a környezetvédelem, hogy nem szemetelhet az utcán.

Mondott egy szemléletes példát.

Van egy nagy repülő, ezen ülünk mindannyian. A repülő zuhan, de közben mindenki kivesz és elad belőle egy alkatrészt. Csak pici, jelentéktelennek tűnő alkatrészeket. És senki nem gondolja, látja kívülről a repülőt. Mert nagyon sokan azt gondolják, hogy nem attól a pici csavartól fog végül tényleg lezuhanni a gép.

 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr905637443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása