HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

Most írnom kéne egy bejegyzést

2011.09.08. 21:14 Vaskalap1

...az SzMK gyűlésről a középiskolában, amin az derül ki, hogy tulképpen semmi közünk semmihez, ők és a gyerekek eldöntenek mindent és asszem ez jó is van így, úgyhogy nem írok erről. Csak annyit, hogy ez így tényleg nagyon más, mint az általános iskolában, ahol tényleges segítséget várnak a szülőktől, bele akarják vonni őket a mindennapi életbe is akár, de hát ott még kicsik a kölykök.

...de a kötsög tanárról meg írok, aki egy tavalyi dolgozat jegyét most írja be az elektronikus naplóba. Igen, tud róla az osztályfőnök, de már az igazgatóasszony is, jártak nála szülők.

...viszont a portás nagyon kedves és figyelmes volt, mert figyelmeztettem, hogy figyeljen rám kijövök e, mert ez egy belvárosi iskola és hát hmmm, nem túl világos nekem, pedig jártam is oda, igaz csak az alagsorba, felnőttként. Az alagsor az a hely, ahol az elsősök laknak, ha túlélik a pincét, akkor kapnak termet feljebb, az az övék három évig.

...és megköszönték a gyűlésen, hogy a mi osztályunk szülői közössége összeadta a mi osztályunk festésére a pénzt, én meg megnéztem milyen lett (eM nem mesélte el) és hát izééé, ölég hülye színt talált kikeverni a festő, de legalább tiszta és nem látszik a beázás nyoma.

...és addig hallgatóztam a villamoson, mert kíváncsi voltam mit beszélnek a mai diákok, hogy elfelejtettem leszállni a megfelelő megállóban.

Tegnap is a városban voltam, csak akkor kora délután, mikor az általános iskolások mennek haza és ledöbbentem. Nincsenek illúzióim arról, hogy a mi gyerekeink, hát még az enyém! hogyan jön haza a suliból. Nem gondolom, hogy felül a bicajra és minden kresz szabályt betartva egyenesen hazajön, kezet mos és nekiáll a leckének. Tudom, hogy kerül egyet, hogy hangoskodnak, hogy huzakodnak is néha, vagy valami ökörségen törik a fejüket, ettől függetlenül egyáltalán nem bánom, hogy nem városi gyerek. Míg az ottani kölyköket nézegettem, az is eszembe jutott, hogy vajon kimarad e valamiből? Ráér e a városi dzsungel törvényeit megtanulni, ha majd középiskolába jár, vagy jó lenne, ha már most szembesülne néhány, általa eddig nem ismert jelenséggel. Kell e az a burok, amiben most van, mert bár érik sérelmek, naná, hiszen ebbe az iskolába is több, mint 300 gyerek jár, vagy jobb lenne, ha már most szembesülne a keményebb világgal. Egyáltalán: keményebb a városi gyerekvilág?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr185637632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása