HTML

vaskalap

Friss topikok

  • Vaskalap1: @perenne-2: Köszönöm. (2018.05.21. 19:17) Segít?
  • csokidrazsé: Egyszer csak összezsugorodik az a láda. Nem lehet mindig a szoba közepén, hogy keresztül essünk ra... (2017.09.30. 14:39) A félelem
  • Vaskalap1: Együtt félünk. (2017.04.11. 19:25) Kéne
  • csokidrazsé: Még mindig :( (2016.12.05. 18:00) Értelmetlen, de forró, égető könnyek
  • Timothea,s: Nem könnyű. Ölellek! (2016.07.04. 18:27) Nem

Címkék

...ésigennnnn! (1) Álom (1) Aprók (13) Bicaj (5) Család (23) Egészségügy (5) émely (7) Francba (13) Fut (1) Haggyá! (4) (2) igen (1) Kamasz (15) Katyvasz (9) Kert (3) Kívánság (4) kutya (3) Márti (32) Mellrák (1) Meló (3) Menekül (2) neked (1) Neked szól (1) Nemérti (6) Nők (4) Nyomda (1) Régi (3) Rinya (7) szem (1) Terv (4) Tisza (11) Totyak (2) Újvilág utca (6) Zene (2) Címkefelhő

Vidraképző

2015.11.05. 18:24 Vaskalap1

Jó, hát nem mindjárt vidra, de a vízitehén furán hangzik.

Kicsi falu kicsi uszodájában(!!!) kicsi medence. Erről 20 méter, arról meg nyolc sáv. Ebből heti kétszer elfoglalok újabban egyet szűk egy órára. Úszok. Vagymi.

Sose tudtam szabályosan úszni. Viszont szeretem a vizet, tudok benne mozogni, lebegni. Haladni is. 

Így aztán elszórakoztatom magam különféle mozgásokkal, amikkel azért lehet haladni, mégiscsak úszómedence. 

Van az elengedett kézzel, ami a mellúszás lábtempóját aknázza ki, háton fekve. A kéz csak kormányoz, de ha a fejed alá rakod, akkor az kényelmes, viszont irányíthatatlanná válsz. A medence széléről (úszómester perspektíva) lusta békának nézel ki. 

Aztán van az elengedett lábbal. Ez több variációban létezik, lehet "törökülésben", keresztbe téve,  párosan behajlítva, kinyújtva is, a lényeg: csak a kar dolgozik. Mivel a hát erősítése a cél ez a célravezetőbb. A kar meg dolgozik: közvetlenül a víz színe alatt egy hossz, aztán pár fokkal lejjebb, egészen a csaknem függőlegesig lent, hátul. Aztán megint fent.

Visszafelé mindig mellúszásimitáció, néha belekeverve egy kis kutyázás.Az úszómester stírölése, hátha leesik végre a feje és elalszik, és lehet igazán felszabadultan próbálkozni a vízben. Mert még azt találja gondolni, hogy fuldoklasz és kiment. De nem alszik el. Kár.

Mire krvára elfáradsz, jön a tréner és kezdődik a vízibalett. Nudlikkal. Az ilyen izé. Jó méter hosszú henger, puha műanyagkukac. És akkor torna. Vállfájósok, derékfájósok, mindenkinek jut valami finom gyakorlat. A medence széléről rohadtul könnyűnek látszik, de próbáld meg bent. Nyakig vízben. Igen. 

Aztán ennek is vége, mire belejössz, lépcsőzöl kifelé a medencéből és újra felfedezed a gravitációt. Biztos azért lettél ilyen nehéz, mert vizes a fürdőruhád. 

Elvánszorogsz a következő kezelésre, ahol aztán hálásan merülsz a meleg vízbe és élvezed, ahogy végigdögönyöz a vízsugár. 

Már csak egy kezelés van hátra. Várnod kell kicsit. Ülsz a szoba előtt, bámulod a lemenő napot az üvegfalon keresztül és érzed, hogy szobanövény lesz belőled. Test, agy ellazul, kiváló állapot a masszírozáshoz. Mire elaludnál ülve, behívnak. 

Aztán már csak öltözni kell és hazabicajozni. Utóbbiért végtelenül hálás vagyok. 10 perc és itthon vagyok, moshatom le magamról a közös víz emlékét is, amit amúgy annyira nem kedvelek.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskalap11.blog.hu/api/trackback/id/tr118053370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása